Waarom een website laten maken in WordPress?

Je weet hoe belangrijk het is voor je onderneming om een website te hebben. Daar hoef ik je alvast niet meer van te overtuigen. Wat je misschien nog niet weet is welk platform je moet kiezen voor je nieuwe website. Er zijn tegenwoordig heel wat opties, maar mijn voorkeur gaat na 8 jaar nog steeds uit naar WordPress. Ik geef je 5 redenen waarom:

1. De mogelijkheden zijn eindeloos

Zowel qua design als functionaliteiten kan je met WordPress alle kanten uit. Van blog, informatieve website tot uitgebreide webshop. Het kan allemaal. Je kan ervoor kiezen om te starten vanuit een bestaande template of volledig vanaf 0 (dit doe ik voor elk project). Elke website start bij mij vanaf een lege pagina, volledig afgestemd op jouw onderneming.

2. Makkelijk zelf te beheren

Ik krijg heel vaak de vraag of de websites die oplever zelf aangepast kunnen worden. Zeker weten! Dit vind ik ook super belangrijk. Een website is namelijk nooit af en het zou zonde zijn als je voor elke kleine prul je webdesigner moet contacteren. Daarom ben ik fan van WordPress, iedereen kan er mee aan de slag. Zelfs als je echt geen kaas gegeten hebt van technologie (no worries, ik voorzie altijd een uitgebreide handleiding voor je).

3. Zoekmachinevriendelijk

WordPress is vanuit de basis zo opgebouwd dat het goed is voor de vindbaarheid van je website in Google. Natuurlijk ga je niet vanzelf op pagina 1 komen in de zoekresultaten. Daarvoor ga je zelf nog aan de slag moeten met SEO. Hiervoor kan makkelijk een extra plugin geïnstalleerd worden om je site verder te optimaliseren.

4. Koppelingen met andere systemen

Doordat WordPress zo een populair systeem is voor het (laten) maken van een website zijn er veel bedrijven die een koppeling voorzien met hun software. Denk maar aan het koppelen van je boekhoudsysteem met je shop, zodat er automatisch een factuur aangemaakt wordt na een aankoop. Dit is maar 1 voorbeeld, er zijn tal van mogelijkheden.

5. WordPress is mega populair

Zoals ik al eerder aanhaalde is WordPress een populair systeem. Zelfs zo populair dat ongeveer 40% van alle websites hierin gemaakt zijn. Dit wilt ook zeggen dat het systeem steeds verbeterd wordt, er meer en meer uitbreidingsmogelijkheden komen en er heel veel communities zijn waar je terecht kan met vragen.

Redenen genoeg dus om voor WordPress te kiezen!

Ben je toch niet zeker of dit de juiste keuze is voor jou?

Stuur me dan even een mailtje of een DM via Instagram. Dan help ik je met het maken van de juiste keuze (geheel vrijblijvend en gratis).