Hoe kan je Google reCAPTCHA keys aanvragen?

Google reCAPTCHA is een service die helpt om te bepalen of een bezoeker van een website een mens of een bot is. De service wordt vaak gebruikt om te voorkomen dat bots spam of ongewenste activiteiten uitvoeren op websites, zoals het invullen van formulieren of het aanmaken van valse accounts.

Om Google reCAPTCHA te kunnen gebruiken, moet je eerst een account aanmaken op de reCAPTCHA-website van Google. Dit is gratis en gemakkelijk te doen. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Ga naar de reCAPTCHA-website van Google.
  2. Klik op de knop ‘v3 Admin Console‘ in het menu.
  3. Log in met je Google-account. Als je nog geen Google-account hebt, kun je een nieuw account aanmaken door op de knop ‘Maak een account’ te klikken.
  4. Klik op de knop ‘Registreer een nieuw site’.
  5. Voer de URL van je website in het veld ‘Label’ in en kies het type reCAPTCHA dat je wilt gebruiken. Er zijn twee types beschikbaar: reCAPTCHA v3 en reCAPTCHA v2. Kies voor reCAPTCHA v3.
  6. Voer de domeinnaam van je website in het veld ‘Domains’ in. Als je meerdere domeinnamen hebt, kun je deze scheiden met een komma.
  7. Klik op de knop ‘Registreren’.

Nadat je je website hebt geregistreerd, krijg je twee codes van Google: een site key en een secret key. De site key wordt gebruikt om reCAPTCHA op je website te integreren en de secret key wordt gebruikt om de identiteit van je website te verifiëren wanneer er een reCAPTCHA-uitdaging wordt uitgevoerd.

Hopelijk is het je gelukt! Heb je toch nog vragen? Stuur mij dan even een mailtje.