Hoe de online inschrijvingen van Lien x3 gingen dankzij het optimaliseren van haar nieuwe website

Lien kwam vorig jaar september naar mij met de vraag om haar bestaande website te updaten. Ze had al enkele jaren een simpele website die prima werkte. Nu had ze een nieuwe huisstijl laten ontwerpen en branding foto’s laten maken die ze graag wou doorvoeren in haar website.

Ze plande een call in om samen te bekijken wat ik voor haar kon betekenen. Al snel kwam naar boven dat ze eigenlijk voldoende cliënten had voor therapie en ze voor de website de focus wou leggen op haar online programma voor zwangere vrouwen en vrouwen met een kinderwens. Dit wou ze namelijk in januari opnieuw lanceren.

“Ik wou gaan opschalen en had een site nodig die professioneler was en meer kansen bood om mijn aanbod uit te breiden.”

Hierdoor raadde ik haar aan om de website volledig onder handen te nemen, omdat deze niet ingericht was op online verkopen. Het was een puur informatieve website met doorlopende teksten, die helemaal niet weerspiegelde waar Lien voor staat. Iets om over na te denken dus!

Ze was in eerste instantie helemaal niet van plan om een volledig nieuwe website te laten maken. Maar ondanks dat het een veel grotere investering was zei ze volmondig ja. Ze gaf aan dat het gewoon heel goed aanvoelde bij mij (zo een mooi compliment!).

Wat me bij jou het meest aansprak waren de mooie websites die je al had gemaakt en jouw persoonlijkheid. Jouw toegankelijkheid en jouw openheid was een bonus.”

Het doel voor bij de lancering van haar nieuwe website was dus om 15 inschrijvingen te halen voor de nieuwe ronde van haar online programma. De eerste ronde had ze 6 inschrijvingen. Een mooi doel dus!

Tijdens het ontwerpen heb ik dus niet alleen gekeken naar hoe de website 100% kon matchen bij Lien, maar ook naar hoe bezoekers door de website geleid worden om haar doel te kunnen bereiken.

Ik heb de mooiste site van de wereld. Echt waar. Ik ben er zo fier op! Het heeft me geholpen om een grote stap te zetten op professioneel vlak.”

Lien werkte met een gratis workshop waarin potentiële klanten haar al konden leren kennen om dan zo de stap te zetten naar haar aanbod. In een eerste fase konden ze zich dus inschrijven voor de gratis workshop, waarna ze zich op de bedankpagina op de wachtlijst van het online programma konden zetten.

Voor de gratis workshop (waar ze ook ads voor had ingezet) waren uiteindelijk 175 inschrijvingen. Tijdens het geven van haar workshop veranderde ik de website zodat alles nu zou wijzen naar het inschrijven voor haar online traject. Zo kon Lien op het einde verwijzen naar haar website waar bezoekers direct de weg zouden vinden naar haar salespagina.

Een week later sloot ze de deuren en eindigde ze op 19 inschrijvingen! Ze had niet alleen haar doel gehaald, maar ook meteen haar nieuwe website terugverdiend. Oohja en in vergelijking met de eerste ronde ging ze x3!!

In deze editie van mijn Online programma heb ik de site trouwens helemaal terug verdiend.”

Ben je benieuwd of jouw website je doel(en) voldoende ondersteunt? En waar er nog optimalisaties nodig zijn? Plan dan hier vrijblijvend een kennismaking in.